Thaise massage voor sporters

Thaise massage is uitermate geschikt voor sporters omdat ze een weldadig effect heeft op zowel lichaam als geest.

Vóór een zware inspanning helpt deze massage om jezelf mentaal en fysiek voor te bereiden. Je geest komt helemaal tot rust terwijl je spieren, gewrichten en pezen worden losgemaakt met behulp van verschillende specifieke massage technieken.

Die technieken verbeteren de conditie van je spieren, kan ze aanzetten tot extra stofwisseling en er ontstaat een betere doorbloeding. Daardoor zijn je spieren beter bestand tegen de grote kracht die er tijdens het sporten op uitgeoefend wordt. Je zult je gemakkelijker en soepeler bewegen, het langer vol kunnen houden en het werkt preventief tegen vermoeidheid en spierpijn.

Door de verbeterde harmonie tussen je lichaam en geest wordt bovendien je coördinatie verbeterd. Dat zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar verkleint ook de kans op letsel en ongevallen.

Ook ná een zware lichamelijke activiteit zul je de helende werking van Thaise massage waarderen. Specifieke behandelingswijzen gericht op het afvoeren van afvalstoffen versnellen het lichamelijk herstel. Tegelijk helpt de massage bij de verwerking van de mentale belasting en stress die meestal met wedstrijden gepaard gaat.
Behandeling in overleg

De Thaise massage kent zowel kalmerende als stimulerende massages. In overleg kan voor bepaalde technieken worden gekozen door te kijken naar de beoefende sport en de wensen van de sporter en/of trainer.

De masseuse beperkt zich in principe tot het masseren van ‘gezonde weefsels’. De behandeling van blessures wordt aan artsen en/of fysiotherapeuten overgelaten, tenzij de massage een belangrijke ondersteuning kan vormen voor de heling.

Echter door regelmatig contact met de sporters en de aldus opgedane kennis van hun eigen specifieke lichaamskenmerken, kan de masseuse wél een beginnende blessure opmerken en de sporter eventueel doorverwijzen naar een geneeskundige.

Een sportmassage mag nooit toegepast wordt in de volgende gevallen:

  • in de eerste dagen of weken nadat je spier is gescheurd;
  • bij een ontsteking of verwonding van je huid;
  • als je koorts hebt;
  • als je je spieren echt heel zwaar belast hebt, is het meestal beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Ook voor de amateursporter

Een Thaise sportmassage kan voor iedereen geneeskrachtig werken.

Vrijwel iedereen heeft weleens ervaren dat je spierpijn kunt krijgen door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam.

Of je houdt stijve en pijnlijke spieren over van een eenmalige inspanning, zoals een sport weekend, of het spitten van je tuin. Of je bent tijdens een van je wekelijkse sporttrainingen gewoon iets te enthousiast geweest.

Een deskundige Thaise sportmassage helpt je dan sneller te herstellen, door het afvoeren van afvalstoffen, het verbeteren van de doorbloeding en het voorzichtig losmaken van spieren, pezen en gewrichten.

En als je daarbij dan nog in aanmerking neemt dat zo’n massage verder ook heerlijk genieten is, dan is dat gewoon veruit te verkiezen boven met je pijn rond te blijven lopen.

Loop gerust eens binnen om kennis of een afspraak te maken!