Oorsprong Thaise massage

Traditionele Thaise massage is één van ’s werelds oudste genezingsmethoden (meer dan 2.500 jaar). Van oorsprong Indisch, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Boeddhisten beschouwen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en de monniken boden hulp in de lokale tempels.

Om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen behandelden zij hun patiënten met de vier elementen van de traditionele geneeskunst:

  • spirituele ondersteuning;
  • voedingsondersteuning;
  • kruiden en
  • massage.

Massage is dus al heel lang een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Veel van de massagekennis ging echter in 1767 verloren bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad, Ayuthaya. Koning Rama III gaf daarom in 1832 de opdracht de overblijfselen van deze traditie vast te leggen in steen.

Deze stenen kunnen vandaag nog steeds bewonderd worden in Bangkok in de tempel van Wat Pho. Ze liggen er in de schaduw van een reusachtige liggende gouden Boeddha (15 m hoog en 46 m breed).

Anatomische schilderingen op de muren tonen waar zich de energiepunten in het menselijk lichaam bevinden. Dit waren instructies voor studenten die deze uit het hoofd leerden. En overal geven standbeelden het voorbeeld voor te gebruiken yogahoudingen.

Thaise massage is tegenwoordig niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Ze wordt nu overal in Thailand beoefend: op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels en zelfs op het strand.

En nu zelfs in Nederland bij Massagecentrum Somboon in Zoetermeer!

Loop gerust eens binnen om kennis of een afspraak te maken.